Neomezená literární soutěž

36. O takových věcech nežertuji, Lusinka

07.07.2008 01:17

 

Anna se s Petrem znala už od základní školy. Petr byl o rok starší než Anna a vycházel ze základní školy. Tak jako každý rok šli se školou do kina, potom chtěla jít s Petrem ven. Petrovi se Anna už delší dobu líbila, ale neměl dost odvahy se jí zeptat jestli by s ním nechtěla chodit. V kině se rozhodl, že se jí konečně dneska zeptá. „Teď nebo nikdy,“ myslel si v duchu. Odpoledne šli ven a Petr už to nemohl vydržet. Postavil se před Annu, nadechl se a vysypal ze sebe.: „Nechtěla bys se mnou chodit?“

Anna celá zčervenala a potichu odpověděla : „Ano.“

 

Do konce školního roku zbýval už jen jediný den. Ráno si šla Anna do školy pro vysvědčení a byla smutná. Petr se jí zeptal co se děje a ona mu na to odpověděla:

„Nic, jenom mi včera večer naši oznámili že jedu dneska na tábor místo až zítra…“

Petr nevěřil svým uším, chtěl Annu pozvat na večeři a ona mu řekne tohle. Cítil zlost.

Když Anna vešla do třídy, vybafla na ní Nikola a povídá:

„Víš co? Normálně se mě včera Marek zeptal jestli s ním nechci chodit. Já sem tak šťastná A co ty a Petr? Už se rozhoupal?“

Anna neměla chuť Niky nic vysvětlovat i když to byla její nejlepší kamarádka a tak řekla že o ničem neví.

Druhý den ráno už byla Anna na táboře a líbil se jí tam jeden kluk , ale věděla že chodí s Petrem. Po týdnu se David odhodlal a  zeptal se jí  : „Nechtěla bys se mnou chodit? Vím že si myslíš že to nemá asi cenu, ale budeme tu ještě 3 týdny....“

„Davide líbíš se mi, ale už kluka mám. Promiň“

David zklamaně odešel. Byl vzteklý , co si vlastně o sobě myslí?! Ještě ten večer Anně přišla sms od Nikoly : Hej tomu neuvěříš byl za mnou Petr a když sem mu řekla už chodím s Markem tak tomu nechtěl věřit J a byl divný.

Anna odepsala : Jak divný a co povídal?

:Říkal, no proč zrovna Marek když on se mě ptal první a byl rudý až za ušimaJ.

Anna nemohla uvěřit co ji Nikola napsala, bylo jí to líto a zuřila. Hned poslala sms Petrovi: Nika mi všechno řekla, diky za svobodu. Když si Petr přečetl sms byl celý zmatený a nechápal. Okamžitě Aničce odepsal : Jak děkuji za svobodu?

:Normálně, děkuji je konec!!!

Anna byla smutná a zklamaná, protože před chvíli odmítla Davida a už to nechtěla vracet zpět. Co by si o ní myslel?…

 

O tři týdny později…..

 

Anna seděla u počítače, když v tom zazvonil zvonek. Neochotně šla otevřít. Za dveřmi stál Petr, díval se na ní svýma hnědýma očima a Anna měla chuť skočit mu kolem krku, ale nešlo to. Po tom co se stalo nemohla. Nechtěla nic vědět i když ji Petr přemlouval.

Pořád nedal pokoj „Aničko, prosím, nechej si to vysvětlit. Vůbec nevím co ti Nikola řekla, ale nech si to vysvětlit i mnou.“ Anna tedy přikývla, chtěla dát Petrovi ještě jednu šanci a tak ho nechala mluvit . Když skončil, Anna si uvědomila, že ji Nikola nelhala, že mluvila pravdu a Petrovi už nemůže věřit. Cítila strašnou zlost a bolest, ovládla se a řekla : „Budeme jen kamarádi…“, zavřela dveře a už  Petra neřešila.

Petr odešel zklamaně domů.

Druhý den šla Anna s Nikolou ven. Nikola hned že zajdou pro Petra a když zazvonily Petr jim jen řekl, že má návštěvu a Nikola hned ať jí vezme s sebou.

Tak tohle je Ondra holky. „Ta blondýnka je Nikola. A ta bruneta je Anna.“, představil Petr holky Ondrovi.

Anna z Ondry nemohla spustit oči, moc se jí líbil. Ondra si toho samozřejmě všiml.

„Anno dala bys mi tvoje číslo?“

„Jasně ráda“

 

Když Petr viděl, jak si Ondra s Annou rozumí nebyl z toho zrovna moc šťastný Anna je přece jeho. „Anno pojď sem na chvíli“, zavolal Petr na Annu.

„Co potřebuješ, pojď ty za mnou mě se nechce chodit tak daleko.“

„Prosím, pojď sem chci s Tebou mluvit a něco ti ukázat…“ Anna zvedla oči v sloup, ale zvedla se. Ondra se začal smát a Anna se na něho tajemně usmála.

Petr natlačil Annu za zeď a tam jí políbil Anna se nebránila. „Andílku, Aničko já tě miluji, prosím odpusť mi.“ Anna se usmála a řekla, „Ano a dala mu další pusu… Po chvíli vyšli ven a jen se usmívali Anna byla štěstím bez sebe, že to Petr udělal.

Petr jel na 2 týdny na chatu a  Anna už byla do konce prázdnin doma. Docela hodně se nudila Nikola byla pryč a neměla s kým chodit ven. V tom jí přišla sms : Ahoj Anno, nechtěla bys jít ven? Nudím se a jediný s kým bych šel ven si Ty. Odepiš Ondra .

Anna hned odpověděla : Jo klidně pudem ven, ale kde si dáme sraz?

:U Petrova vchodu nevadí?

:Ne, to je v pohodě za 10 minut tam

:Dobře, už se těším

 

O 10 minut později …

 

Anna stála před Petrovým domem a čekala na Ondru. Měl 10 minut zpoždění a už  chtěla jít když v tom slyší. „ Anno počkej, moc se ti omlouvám rychleji sem to nestihl. Mamka chtěla ještě něco v obchodě, promiň.“

:To je dobrý, ale mohl si dát vědět.

Anna si s Ondrou dlouho povídali o všem, o škole, o rodině.

Anna se ho nesměle zeptala: máš holku?

„ Jo mám holku. Bydlí v Praze, ale už to není jako dřív když jsme spolu začínali chodit. Teď si napíšeme tak jednou za týden. Kdysi jsme si psali pořád teď už skoro vůbec,  ale pořád ji miluji a co ty a kluci?“

„No, mám kluka, ale taky to nestojí za řeč je teď pryč a taky si vůbec nepíšeme…jenom občas napíše, ale jinak vůbec.“

„A znám ho ?“

„Když ti řeknu kdo to je, tak to ale nikomu neříkej, ani Niky!“

„Proč bych jí to měl říkat?“

„Nejsem slepá, Niky se líbíš a ty se na ní taky díváš jinak, než na kamarádku….“

„Mě se líbí úplně někdo jiný než Nika tak povídej, kdo je ten šťastlivec?“

„Petr, ale už sem ti říkala že to stojí za starou belu, je na chatě.“

„A proč se sním teda nerozejdeš? Když tě to sním nebaví?“

„Já nevím, nechci se s ním rozejít jen kvůli tomu a navíc nechci být sama.“

„Třeba nebudeš…“

Hm…to se ti lehko řekne, po tobě holky určitě šílí.“

„Tak to není pravda, po mě vůbec nikdo nešílí!“

„No tááák  přiznej barvu, beztak měníš holky jako ponožky…“

„Jak já můžu měnit holky jako ponožky,když nosím pořád sandále…“

Anna se začala smát

Večer dlouho do noci přemýšlela o tom, jestli se má s Petrem rozejít nebo ne. Nakonec to rozsekla,  chodit s Petrem je to samé, jako nemít kluka vůbec a poslala mu sms:

Ahoj Petře nechci Ti nijak ublížit, ale je konec. Promiň. Rozhodnout se

Petr nemohl uvěřit svým očím, nechápal co udělal a chtěl si s Annou promluvit. Šel rodiče přemluvit aby mohl jet domů. Brzy ráno stál Petr před Anniným vchodem a nemohl se rozhodnout jestli má zazvonit. Nakonec se přece jen odhodlal a zazvonil. Rozespalá Anna šla ke dveřím a když uviděla Petra strašně se ho lekla.

„Ahoj, co tady děláš?“

„Co by, chci vědět proč si se semnou rozešla?“

„Promiň, ale líbí se mi někdo jiný.

„Ondra že?“

„Jo, promiň .

Stejně s ním nebudeš šťastná. To ti přisahám!!! Nenáviděl je oba, byl naštvaný i na sebe za  to, že Ondru s Annou seznámil a tak o ní přišel. Prudce se otočil se a odešel bez rozloučení.

Anna zavřela dveře. Chtěla si jít lehnout, když v tom slyší zvonek. Otevřela dveře a za nimi stál Ondra: „ Promiň všechno sem slyšel… Anno ty se mi taky líbíš nechceš se mnou chodit mám tě rád už od první chvíle…Nemohli bychom to spolu zkusit? Nechceš jít ven?“

Hned, jen na sebe něco hodím.

 „ Pořád si mi neodpověděla…“ připomněl Ondra Anně když byly už hodinu venku.

„Ano.“

„Ano jako že jo?“

„Jo chci být s Tebou.

Anna s Ondrou chodila asi týden když ji jednou řekl: „ Miluji tě.“

„Myslíš to vážně?“

„Já v takových věcech nežertuji.“

„Anna byla ráda že jí to řekl, ale nechtěla mu říct to samé…“

Po týdnu, když šla pro Ondru ven jí řekl, že je mu blbě. Anna šla zklamaně domů a  když mu potom napsala co se děje, neodpověděl jí… Nechápala co stalo , byla smutná a nešťastná.

Celý týden se Anna přemlouvala, aby za Ondrou nechodila nepsala mu sms, ale nikdy to nevydržela jednou se tak naštvala, že napsala: „ Ahoj nechápu co sem provedla, ale jestli se mnou ještě chodíš prozvoň. Nečekala ani minutu a někdo ji prozvonil byla celá šťastná.

Druhý den ráno si psala s Nikolou na icq o tom co se přihodilo když byla v Chorvatsku. Nikola byla naštvaná že Anna chodila s Petrem a s Ondrou ještě chodí v duchu si myslela,:Anna přece věděla že mám Ondru ráda a ona s ním začne chodit v tu chvíli to bylo poprvé kdy na Annu začala žárlit a nenávidět ji.

: Hm…

: Niky nezlob se na mě .

: No dobře a jaké to je, chodit s Ondrou?

: Bezva J

: Jak já ti ho závidím.

: Počkej teď mi přišla sms

Anna šla do pokoje pro mobil… Jak očekávala byla tam sms od Ondry čekala že v ní bude napsané že chce jít ven, ale místo toho tam stálo.

: Nejlepší bude když budeme jen kamarádi, pokud budeš chtít.

Anna to hned napsala Niky, Dobře ti tak potvoro to máš za to, že si mi Ondru přebrala jak si Niky uvědomila na co myslí hned se lekla a odepsala jí : že je to kretén a ať si s toho nedělá vrásky.

 Anna byla smutná, nic nechápala a když ho potkala venku, strašně jí to bolelo. Po třech měsících kdy Ondru ještě milovala si řekla, „Dost takhle to dál nejde!. Snažila se na Ondru zapomenout. Po čase ho začala nenávidět aspoň v to doufala i když její srdce říkalo něco úplně něco jiného.

 

Po roce:

 

Petr si dlouho dával za vinu, že přišel o Annu a tím taky skončilo kamarádství mezi Ondrou a jím. Nenáviděl se za to a byl zlý na všechny okolo. Když se dozvěděl že se Ondra s Annou rozešel jenom ji potom řekl: „Já sem ti to říkal!“

Ondra se rozešel se svojí původní holkou Veronikou a  začal si románek s Annou a ještě s dalšími deseti holkami a nakonec všem stejně zlomil srdce. Než si uvědomil že pořád a upřímně miluje jen Veroniku, bylo pozdě. Zůstal sám a s žádnou holkou dlouho nechodil…

A Anna? Ta je momentálně nejšťastnější dívka pod sluncem má svého prince na bílém koni, který ji miluje a ona jeho.

 

Udělené body : Eclipse (1/10), L.S.D. (1,5/10)

Komentář : Dívčino, dívčino… jsi ještě moc mladá na takové psaní. Nicméně to musíš zkoušet dál, každý jsme někdy začínali. Musíš si ještě vyslechnout spousty kritiky, ale potom to snad zvládneš. :-)

Diskusní téma: 36. O takových věcech nežertuji, Lusinka

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Zde nám zasílejte své dotazy, v případě účasti v soutěži svá díla.